Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Χαρακτηριστικά έξυπνων ανθρώπων

E2532DDAA53BAF986DBB656A1208A2CB

Ο ρόλος της… γάτας, της μέσης, του καπνίσματος και του θηλασμού

Εδώ και δεκαετίες, οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα, πώς γίνεται κάποιος έξυπνος. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι σχεδόν τα πάντα μετρούν. Από το μητρικό γάλα έως και την περίμετρο της μέσης σας.

Οι εξυπνότεροι άνθρωποι λοιπόν:

- Δεν καπνίζουν
Έρευνα ανάμεσα σε 20.000 ανθρώπους έδειξε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και το IQ. Οι καπνιστές ηλικίας από 18 έως 21 ετών είναι μέσο όρο IQ 94, ενώ οι μη καπνιστές 101. Όσοι καπνίζαν ένα πακέτο την ημέρα, είχαν μέσο όρο 90. Σε διδύμους, ο μη καπνιστής ήταν εξυπνότερος από τον καπνιστή.


- Έχουν κάνει μαθήματα μουσικής
Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική βοηθάει τα μυαλά των παιδιών να αναπτυχθούν με πολύ περισσότερους τρόπους απ’ ό,τι τα μυαλά των ανθρώπων που δεν έχουν κάνει μουσική.


- Είναι το πρώτο παιδί
Έρευνα που δημοσιεύουν οι New York Times δείχνει ότι το πρώτο παιδί έχει ελαφρώς υψηλότερο IQ, κατά τρεις μονάδες, από το δεύτερο. Και μάλιστα από την έρευνα προκύπτει ότι οι αιτίες δεν είναι βιολογικές, αλλά ψυχολογικές.


- Είναι λεπτοί
Μία έρευνα που έγινε το 2006 μεταξύ 2.000 Γάλλων έδειξε ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η περιφέρεια της μέσης τόσο μικρότερο ήταν το IQ.


- Έχουν γάτα
Μία έρευνα που έγινε πριν από ένα χρόνο έδειξε ότι οι άνθρωποι που λένε ότι προτιμούν τα σκυλιά είναι λιγότερο έξυπνοι από αυτούς που προτιμούν τις γάτες.


- Θήλασαν όταν ήταν μωρά
Σειρά μελετών έχουν αποδείξει ότι ο θηλασμός αυξάνει το IQ ενός ανθρώπου κατά επτά μονάδες, σε περίπτωση που ο άνθρωπος έχει ένα γονίδιο που λέγεται FADS2. Ωστόσο η σχέση ανάμεσα στο IQ, το θηλασμό και το συγκεκριμένο γονίδιο μένει να αποδειχτεί με περισσότερες μελέτες.


- Είναι αριστερόχειρες
Παρότι το να είναι κανείς αριστερόχειρας έχει συνδεθεί με την εγκληματικότητα, νέες έρευνες έχουν δείξει τη διαφοροποίηση στη σκέψη, καθώς και τη δημιουργικότητα.


- Είναι ψηλοί
Όπως και το να είναι κανείς αριστερόχειρας, έτσι και το να είναι κανείς ψηλός έχει αποδειχτεί ότι είναι ένα χαρακτηριστικό ανθρώπων με υψηλότερο IQ.

Όλα αυτά φυσικά αφορούν γενικές τάσεις…
Πηγή cytoday.eu 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου