Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πώς να μάθετε το παιδί σας να λέει τους αριθμούς και να μετρά!


Φυσικά το πρώτο βήμα θα το κάνει με την μανούλα ή τον μπαμπά. Μέχρι πού πρέπει να μετράει το παιδί μου ανάλογα με την ηλικία του, και πως θα το μάθω να μετρά; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς μερικοί τρόποι είναι :

Να μετρά τα μέρη του σώματος! (Δηλαδή πόσα δάκτυλα έχει το ένα χέρι, πόσα μάτια και αυτιά έχουμε και πόσα πόδια;) Κάπως έτσι ξεκινάει το πιο μικρό παιδί να λέει τους πρώτους του αριθμούς.

Άλλος τρόπος είναι να μετράει τα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε ένα χώρο ή τα αυτοκίνητα που προσπερνούν το δικό της μαμάς ή του μπαμπά! Όλα αυτά με την βοήθεια του γονέα. Στόχος είναι ο γονιός να δώσει το έναυσμα και το παιδί να συνεχίσει το μέτρημα.

Οι δουλειές του σπιτιού μπορεί να αποκτήσουν αξία για το παιδί όταν του ζητήσει ο γονιός να μετρήσει οτιδήποτε συγυρίζουν εκείνη την στιγμή. (Δηλαδή, πόσα μαξιλάρια έχει το κρεβάτι, πόσα ποτήρια βγάλαμε από το πλυντήριο και πόσα πιάτα;)

Στην υπεραγορά μπορεί να μάθει το παιδί να μετράει την στιγμή που η μανούλα βάζει μέσα στην σακούλα φρούτα και λαχανικά, ή την στιγμή που βάζει προϊόντα στο καρότσι!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι  στην καθημερινότητα για να μάθει ένα παιδί να μετρά σωστά τους αριθμούς. Όλα αυτά όμως ανάλογα και με την ηλικία του!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου