Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Συγκλονιστικές στιγμές για 3χρονο κοριτσάκι στην Ταϊβάν - Χαρταετός το σήκωσε ψηλά στον αέρα (βίντεο)






Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες, ένα βίντεο, το οποίο απεικονίζει τις απίστευτες εικόνες που εκτυλίχθηκαν σε φεστιβάλ χαρταετού στην Ταϊβάν, όταν ξαφνικά ένα τρίχρονο κοριτσάκι άρχισε να... στροβιλίζεται κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των παρευρισκομένων.

Μικρασιατική καταστροφή: Τι ακολούθησε την μεγάλη σφαγή...




Tα γεγονότα της μεγάλης σφαγής του Ηράκλειου εκείνο το μεσημέρι της 25η Αυγούστου 1898 μας είναι γνωστά…

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 122 χρόνια από την μαύρη επέτειο…

Δεν τέλειωσαν όλα όμως εκείνη την ημέρα. Στην πραγματικότητα η ιστορία που γράφτηκε με ολόχρυσα γράμματα εκείνη την ανεπανάληπτη στιγμή δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η σύλληψη και η καταδίκη σε θάνατο 18 Tουρκοκρητικών ή καλύτερα βασιβουζούκων.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Και το Αιγαίο και ο ταραμάς και ο Αγαμέμνων και ο κιμάς, όλα τουρκικά...



"Καμμιά δικαιολογία λογική θέση δεν κατευνάζει το άπληστο και ανόητο θηρίο"

"Μύθος εστί λόγος ψευδής εικονίζων την αλήθειαν", πρεσβεύει η αρχαία σοφία. Οι μύθοι, οι παραβολές εξηγούν αριστοτεχνικά και ερμηνεύουν με σαφήνεια δυσπερίγραπτα γεγονότα.

Παραπέμπω σε έναν μύθο του Αισώπου, ο οποίος εξεικονίζει την ελληνοτουρκική διένεξη. Τίτλος: "Λύκος και αρνί". Μάλιστα η υπόθεση του μύθου "λαμβάνει χώρα" σε ποτάμι, σε ύδατα."Ένας λύκος βλέποντας ένα αρνί να πίνει νερό σε ποτάμι, ζητούσε να βρει εύλογη αιτία για να το φάει.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Απίστευτος Σακίλ Ο' Νιλ: Μίλησε ελληνικά στον Αντετοκούνμπο και τον άφησε άφωνο




Viral έχει γίνει το βίντεο που δείχνει τον Σακίλ Ο' Νιλ να αποθεώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μιλώντας του στα ελληνικά.

«Συγχαρητήρια. Είμαι περήφανος για εσένα» είπε δύο φορές στα ελληνικά ο θρύλος του ΝΒΑ, ωστόσο ο Αντετοκούνμπο δεν φάνηκε να καταλαβαίνει τι ακριβώς του είπε.VIRAL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάλιστα, ο Σακίλ τον ρώτησε: «Κατάλαβες τα ελληνικά μου αδελφέ μου;».

Ο Γιάννης τότε απαντά: «Κατάλαβα τη δεύτερη φράση...»

Δείτε το στιγμιότυπο μετά το 03:20:

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Γιατί τα τραύματα της παιδικής ηλικίας είναι δύσκολο να ξεπεραστούν


 
Οι τραυματικές εμπειρίες στην παιδική ηλικία έχουν μια ιδιαίτερη «ικανότητα» να αφήνουν πληγές, ειδικά όταν περιλαμβάνουν τη συναισθηματική, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση ή παραμέληση.

Το τραυματικό γεγονός στην παιδική ηλικία δύναται να αντηχεί κατά τη διάρκεια των ετών και να προκαλεί αρνητικές συνέπειες, όπως υψηλότερους κινδύνους κατάθλιψης, άγχους, διπολικής διαταραχής, μετατραυματικό στρες, παχυσαρκία, προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και προβλήματα υγείας όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις. Μια μελέτη διεπίστωσε ότι περίπου το 80% των ατόμων που είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά, πληρούσαν τα κριτήρια για τουλάχιστον μία ψυχιατρική διαταραχή σε ηλικία 21 ετών.

Μια ταραγμένη παιδική ηλικία μπορεί επίσης να οδηγήσει ένα άτομο στο αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών ως ένας τρόπος για να απαλύνει τον πόνο ή, αντίθετα, να νιώσει ότι αισθάνεται κάτι. Μελέτες εκτιμούν ότι έως και τα δύο τρίτα των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για χρήση ουσιών, έχουν ιστορίες παιδικής ηλικίας με σεξουαλική, συναισθηματική ή σωματική κακοποίηση. Σε μία ταραγμένη παιδική ηλικία, είναι πολλά τα δύσκολα που χρειάζεται να ξεπεραστούν, όμως υπάρχει βοήθεια. Κατανοώντας σε βάθος τι εμποδίζει την επούλωση, μπορεί να είναι βοηθητικό στη διαδικασία της ανάκαμψης.

Εδώ, παραθέτουμε οκτώ βασικούς λόγους που η ελευθερία από ένα παιδικό τραύμα είναι δύσκολη:
 
1. Το τραυματισμένο πρόσωπο αργεί να συνειδητοποιήσει την πηγή του πόνου του

Τα παιδιά δεν έχουν κανένα πλαίσιο αναφοράς όταν συμβαίνουν τραυματικές εμπειρίες, με αποτέλεσμα να βλέπουν την πραγματικότητα σαν κάτι το κανονικό, ειδικά αν οι γονείς τους είναι η πηγή της αγωνίας τους. Συχνά, κάτι που συμβαίνει πολύ αργότερα, όταν βρεθούν σε υγιέστερες οικογένειες ή όταν μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά, τότε είναι που βλέπουν πόσο επιζήμια ήταν η παιδική τους ηλικία. Δυστυχώς, όσο περισσότερο ένα άτομο περιμένει-αργεί να δεχθεί βοήθεια, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επούλωσή του.
 
2. Θέματα που προκύπτουν ταυτόχρονα με το τραυματικό γεγονός μπορεί να καλύψουν το πραγματικό πρόβλημα
Όσοι χρησιμοποιούν ναρκωτικά ή αλκοόλ για να αντιμετωπίσουν τον πόνο του παιδικού τραύματος, μπορεί να επικεντρωθούν τόσο στην αντιμετώπιση του εθισμού -κάτι που είναι ουσιαστικά ένα σύμπτωμα του τραύματος-με αποτέλεσμα να μην ανακαλύψουν ποτέ την πηγή του. Μέχρι να γίνει αυτό ωστόσο, είναι πιθανό να εναλλάσονται μέσα και έξω από την ανάκαμψη. Υπάρχει μια άλλη επιπλοκή τραύματος με βάση τον εθισμό: τοξικομανείς που κάνουν χρήση μαζί, ενδέχεται να παρέχουν μερικές φορές την αίσθηση της οικογένειας όταν αυτή λείπει από τη ζωή ενός ατόμου.

3. Το τραύμα μπορεί επίσης να έχει βιολογικό υπόβαθρο

Οι ψυχολόγοι γνωρίζουν πλέον ότι το παιδικό τραύμα μπορεί να αλλάξει τη δομή του εγκεφάλου και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται ορισμένα γονίδια. Στη μελέτη του 2012 απο το Brown University, το τραύμα στην παιδική ηλικία όπως η κακοποίηση ή η απώλεια ενός γονέα, βρέθηκε να μεταβάλει τον προγραμματισμό των γονιδίων που ρυθμίζουν το στρες, ενισχύοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών όπως άγχος και κατάθλιψη.

Τραύματα που προκαλούνται από αλλαγές στον εγκέφαλο, έχουν συνδεθεί με μειωμένη ικανότητα του ατόμου να μετριάσει τις αρνητικές παρορμήσεις. Το παιδικό τραύμα μπορεί επίσης να επηρεάσει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, ενισχύοντας την ανταμοιβή που νιώθει κάποιος όταν χρησιμοποιεί ναρκωτικά ή αλκοόλ και κάνοντας πιο πιθανή την εξάρτηση. Αυτές οι νέες ανακαλύψεις υπογραμμίζουν τις δυσκολίες να ξεπεραστεί το παιδικό τραύμα, αλλά επίσης χτίζουν το δρόμο για στοχευμένες θεραπείες και φάρμακα.
 
4. Μπορεί το παρελθόν να ξεπερνιέται αλλά να μένει ακόμη η οδυνηρή ανάμνηση
Ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν επίπονη την ιδέα της επιστροφής στο παρελθόν. Άλλοι μπορεί να είναι πρόθυμοι να το κάνουν, αλλά θεωρούν ότι είναι αδύνατο να λύσουμε το συνοθύλευμα των εμπειριών της παιδικής ηλικίας. Συχνά το μόνο που απομένει είναι μια πλωτή αίσθηση του άγχους. Ο πόνος γίνεται δύσκολος να εξαλειφθεί όταν η πηγή της δεν μπορεί να εντοπιστεί.
 
5. Η αναζήτηση ανακούφισης ενδέχεται να είναι αβέβαιη

Πολλές φορές, είναι ακατόρθωτο να κάνεις τους υπεύθυνους για την τραυματική εμπειρία να αναλάβουν την ευθύνη για ένα οδυνηρό παρελθόν. Εκείνος που ευθύνεται μπορεί να μην είναι πλέον ζωντανός, τη στιγμή που το τραυματισμένο πρόσωπο βρίσκει την πηγή της αγωνίας του ή αισθάνεται έτοιμο να το αντιμετωπίσει. Μπορεί να είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι εκείνος που κακοποίησε, δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσει για τις πράξεις του ή ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την ανάπτυξη μιας πιο υγιούς σχέσης.
 
6. Μπορεί να ζητηθούν απαντήσεις σε άλλους και όχι από τον εαυτό τους

Συχνά ένα πρόσωπο προσπαθεί να βρει σε άλλους αυτό που έλειπε από τη ζωή του, σε μια προσπάθεια να διορθώσει το παρελθόν. Ή μπορεί να ζητά την έγκριση μέσω της εξάρτησης και να κάνει οτιδήποτε για να διατηρήσει την ειρήνη ή να κερδίσει την αγάπη των άλλων. Έτσι, αντί να αποτιμούν τις δικές τους ανάγκες, ξοδεύουν την ενέργειά τους προσπαθώντας να γίνουν άξιοι της αγάπης των άλλων, συχνά δεχόμενοι περαιτέρω κακοποίηση κατά τη διαδικασία.
 
7. Τα συναισθήματα μπορεί να απομονωθούν

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φροντίδα γίνεται πάρα πολύ επικίνδυνη για το παιδί, έτσι ώστε οι ίδιοι να μουδιάζουν το συναίσθημα. Αυτό, όχι μόνο βλάπτει την ικανότητα τους να οικοδομήσουν υγιείς σχέσεις, αλλά περιπλέκει και αργότερα τις μετέπειτα προσπάθειες τους να έχουν πρόσβαση στα συναισθήματα που απαιτούνται για την επούλωση.


8. Μπορεί να είναι δύσκολο να φιμωθούν οι εσωτερικές φωνές

Τα παιδιά πιστεύουν όλα τα πράγματα που τους λένε για τον εαυτό τους. Αν αυτά τα πράγματα είναι αρνητικά-ότι δηλαδή είναι άχρηστα, τεμπέλικα, ηλίθια, άσχημα, μια αποτυχία ή ποτέ δεν θα τους υπολογίσουν τόσο όσο σε σχέση με τα αδέρφια τους- μπορεί να τα αφήσει τόσο ανάξια για μια καλύτερη ζωή όσο και ανίκανα να αλλάξουν.

Ενώ κάθε ένα από αυτά τα σενάρια αμφισβητεί τη θεραπεία, κανένα δεν την απαγορεύει. Για πολλούς ανθρώπους, η θεραπεία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής ανάμεσά τους, με προσεγγίσεις όπως όπως η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τις αρνητικές σκέψεις και η μέθοδος EMDR, μια μορφή ψυχοθεραπείας που μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να ανακτήσει, επεξεργαστεί και να επιλύσει τραύματα του παρελθόντος.

Πρόσθετες τεχνικές και φάρμακα βρίσκονται στον ορίζοντα, όσο η έρευνα αυξάνει την κατανόηση των επιδράσεων του τραύματος για το μυαλό και το σώμα. Μπορεί μια μέρα, για παράδειγμα, να είναι σε θέση να εμποδίσει απλά κακές αναμνήσεις που σχετίζονται με το τραύμα, προτείνει η έρευνα.

Επίσης, είναι ενθαρρυντικό ότι οι ψυχολόγοι ερευνητές και οι θεραπευτές φθάνουν στο σημείο να καταλάβουν ότι υπάρχει μια μικρή «θετική» επένδυση των αρνητικών εμπειριών: Μερικές φορές μπορεί να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα. Μπορεί να μεταφέρουν ένα άσχημο βάρος από το παρελθόν που βαραίνει ένα πρόσωπο, αλλά μπορεί επίσης να τα δυναμώσει.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Εμφανίσεις της Παναγίας στα ελληνικά στρατεύματα



Στο μέτωπο, σ’ όλη τη γραμμή, από τη γαλανή θάλασσα του Ιονίου μέχρι ψηλά τις παγωμένες Πρέσπες, ο ελληνικός στρατός άρχιζε να βλέπει παντού το ίδιο όραμα:

Έβλεπε τις νύχτες μια γυναικεία μορφή να βαδίζει ψηλόλιγνη, αλαφροπερπάτητη, με την καλύπτρα της αναριγμένη από το κεφάλι στους ώμους. Την αναγνώριζε, την ήξερε από παλιά, του την είχαν τραγουδήσει όταν ήταν μωρό κι ονειρευόταν στην κούνια. Ήταν η μάνα η μεγαλόψυχη στον πόνο και στην δόξα, η λαβωμένη της Τήνου, η υπέρμαχος Στρατηγός.

Γράμμα από τη Μόροβα

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Γιατί ο άθεος πιστεύει στα πάντα εκτός από την αλήθεια



“Ὅταν κάποιος παύσει νὰ πιστεύει στὸ Θεὸ, δὲν σημαίνει ὅτι δὲν πιστεύει, ἀλλὰ ὅτι πιστεύει σὲ ὁτιδήποτε…”. (Γ. Τσέστερσον) Άραγε πόσο αληθινή είναι η παραπάνω φράση; Μπορούμε να το διαπιστώσουμε παρατηρώντας την ζωή των ανθρώπων αυτών.

Οι αυτοαποκαλούμενοι άθεοι είναι οι άνθρωποι αυτοί που ενώ από την μία απορρίπτουν την ύπαρξη του Θεού, από την άλλη πολύ εύκολα αποδέχονται την ύπαρξη παράλληλων κόσμων,

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Παρίσι: Εικόνα της Παναγίας δακρύζει σε σπίτι Τούρκων



Για να ξετυλίξουμε το νήμα της ιστορίας με την εικόνα της Παναγίας που δακρύζει, θα πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Ένα ζευγάρι Τούρκων έχει στο σπίτι του μια εικόνα της Παναγίας, η οποία άρχισε να δακρύζει. Για θαύμα κάνουν λόγο τόσο οι ίδιοι, όσο και ο τουρκικός τύπος.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Μητροπολίτης Καστοριάς: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ



Ο Χριστός δε μεταδίδει ούτε μικρόβια, ούτε θανατηφόρους ιούς, παρά μόνο ζωή, φως, υγεία ψυχής και σώματος!

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας

Ερμηνεύοντας ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος τα ιερά κείμενα των ευαγγελιστών που αναφέρονται στον Μυστικό Δείπνο και στην παράδοση των φρικτών Μυστηρίων, λέγει τα εξής:

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Βηρυτός: Σαν από θαύμα το ιερό Ορθόδοξης Εκκλησίας έμεινε ανέπαφο από την έκρηξη



Ένιωσα ότι αυτό είναι ένα μήνυμα από τον Θεό, λέει ο ιερέας του Αγίου Δημητρίου

Το ιερό της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στη Βηρυτό έμεινε σχεδόν ανέπαφο από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου, παρά τις σοβαρές ζημιές στο κύριο μέρος του ναού, ανέφερε το BBC .

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Σχέδιο εξόντωσης! - Στα βάθη της Τουρκίας συνεχίζεται η “εκκαθάριση” των Χριστιανών


Πυρκαγιά στην περιοχή του μοναστηριού Deyrulzafaran στην Τουρκία

Πριν από 20 μέρες γράφαμε πως οι κολοσσιαίες προκλήσεις με την Αγιά Σοφιά δεν ήταν η κορύφωση, αλλά μόνο η αρχή μιας λαίλαπας κατά των Χριστιανών στην Τουρκία.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Θαύμα Παναγίας Τήνου: Εμφανίστηκε η Παναγία και γιάτρεψε ψυχασθενή



Συγκίνηση προκαλεί η θαυμαστή εμφάνιση της Παναγίας στη φημισμένη εκκλησία της Θεοτόκου στο νησί της Τήνου

Κάποια νεαρή δασκάλα Μαρία Καλημαγείρου, με καταγωγή απ’ τη Μικρά Ασία, ασθενούσε από βαριά νευρασθένεια, που ήδη έφθανε στην τρέλα. Μετά από πολύχρονη και μάταια θεραπεία στην Αθηναϊκή πολυκλινική η μητέρα της την πήγε στην Τήνο. Όταν έφθασαν εκεί, η Μαρία δεν ήθελε με τίποτα να πάει στην εκκλησία.

Ένας άντρας πήγε στον πατέρα του και του είπε: «Δεν αντέχω άλλο τη γυναίκα μου,

Αληθινή ιστορία! 


Ο πατέρας απάντησε: » Ναι, μπορώ, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα… Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα υποψιαστεί ότι ήσουν εσύ αυτός που την σκότωσε. Θα πρέπει να την προσέχεις, να είσαι ευγενικός, ευγνώμων, υπομονετικός, να αγαπάς, να είσαι λιγότερο εγωιστής, να ακούς περισσότερα…!!! Βλέπεις αυτό το δηλητήριο εδώ; Κάθε μέρα θα βάζεις λίγο στο φαγητό. Έτσι θα πεθάνει σιγά-σιγά.»

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Ο τόπος όπου η Παναγιά τρεις μέρες πριν την Κοίμηση Της, έλαβε το μήνυμα από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ – Φωτογραφίες




Ο Ναός ονομάζεται «Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριο», και είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Εκεί ακριβώς όπου στέκει ο Ναός αυτός, ήταν λέγεται ο χώρος προσευχής της Υπεραγίας Θεοτόκου στα χρόνια που έζησε μετά την Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου.

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες από το χώρο που βρέθηκε η Παναγία τρεις μέρες πριν την κοίμησή Της

Πώς ερμηνεύεται η εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου



Η αγία εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι πολυπρόσωπη. Δύο όμως πρόσωπα ξεχωρίζουν στην όλη παράσταση: Ο Χριστός και η Παναγία.

Ο Χριστός μας με το ηγεμονικό Του παράστημα που κρατεί την ψυχή της Παναγίας Μητέρας Του, βρέφος φασκιωμένο, και το λιπόσαρκο σκήνωμα της Παναγίας.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Νέο χτύπημα: σεξουαλική αγωγή ή βάρβαρη επίθεση κατά… «νηπίων»;


«Ανάθεμα την ώρα ποιος ορίζει εδώ
το ανάποδο βαφτίζει και το λέει σωστό»

Οδυσσέας Ελύτης, «ο Ήλιος ο Ηλιάτορας»

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς.

«Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράσσεται, πάλιν ορχείται, πάλιν την κεφαλήν Ιωάννου ζητεί λαβείν επί πίνακι». Θέλω να ρωτήσω; Ποτέ στα τριάντα χρόνια που είμαι δάσκαλος, κυρίως Ε’ και Στ’ δημοτικού, δεν άκουσα γονέα να αναφέρει κάτι, να διαμαρτύρεται, για απουσία της σεξουαλικής αγωγής στο δημοτικό σχολείο. Ποτέ!

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Έλληνες: Οι χτίστες της οικουμένης - Τούρκοι: Η μάστιγα της οικουμένης



  Δημήτριος Νατσιός

"Αυτή είναι η διαφορά μας με τους Τούρκους"

Κάποιος Ιμπραχίμ (από το βιβλικό Αβραάμ βεβαίως), το φερέφωνο του Ερντογάν, δήλωσε, μεταξύ άλλων αθλίων, πρόσφατα ότι “Οι Έλληνες δεν έχουν καμμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες και τους βυζαντινούς“.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Θέλετε να αδυνατίσετε; Τρώτε το φαγητό με μικρό κουταλάκι

 Θέλετε να αδυνατίσετε; Τρώτε το φαγητό σας με μικρό κουταλάκι και αποφύγετε να βλέπετε τηλεόραση στη διάρκεια του γεύματος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας ολλανδικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE. Το μικρό κουταλάκι, και άρα οι περισσότερες μπουκιές, οδηγούν σε λιγότερες θερμίδες ίσως γιατί αυξάνουν την ικανοποίηση της όρεξης. Και φαίνεται ότι αυτό είναι ένα από τα μικρά μυστικά της δίαιτας.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Επιτρέπεται να διαβάζουμε την ευχή της βασκανίας σε αβάπτιστα παιδιά


Την απάντηση στο ερώτημα για το «αν μπορούμε να διαβάζουμε την ευχή της βασκανίας σε αβάπτιστα παιδιά», μας τη δίνει ο καθηγητής της Λειτουργικής Ιω. Φουντούλης.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Μην αφήνετε τον σκύλο να σας γλείφει!


 
 
 
 
Αμερικανοί επιστήμονες συμβουλεύουν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν πρέπει να φιλάνε το κατοικίδιό τους ούτε να αφήνουν τον σκύλο να γλείφει το πρόσωπό τους διότι αυτό μπορεί να προκαλέσει ουλίτιδα.

Τα «φιλιά» ανάμεσα σε σκύλους και ανθρώπους μπορεί να οδηγήσουν σε ανταλλαγή βακτηρίων και ουλίτιδα στους ανθρώπους καθώς πολλοί σκύλοι έχουν περιοδοντίτιδα. Από την άλλη μεριά ανθρώπινα βακτήρια μεταδίδονται στους σκύλους.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΚΟΎΕΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΈΛΙΟ.

Προς κάθε λογής μιζεριασμένους αγαπούληδες και ψοφοδεείς τυφλο-υπακοούληδες.

Πιο σαφές ΔΕΝ γίνεται!
 


Άλλη μία καίρια αναφορά στο θέμα της υπακοής στους επισκόπους. Πότε οφείλουμε να υπακούμε και πότε όχι;

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού





Κατά τη διήγηση των Ευαγγελιστών, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πήρε από τους μαθητές τον Πέτρο (βλέπε 29 Ιουνίου), τον Ιωάννη (βλέπε 26 Σεπτεμβρίου) και τον Ιάκωβο (βλέπε 30 Απριλίου) και ανέβηκε στό όρος Θαβώρ για να προσευχηθεί. Όπως σημειώνει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: «Eπήρε δε τρεις μόνους Aποστόλους, ως προκρίτους και υπερέχοντας. O μεν γαρ Πέτρος επροκρίθη, επειδή ηγάπα πολλά τον Xριστόν. O δε Iωάννης, επειδή ηγαπάτο από τον Xριστόν. O δε Iάκωβος, επειδή εδύνετο να πίη το ποτήριον του θανάτου, το οποίον και ο Kύριος έπιεν».

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Συγκλονιστικό θαύμα: Η Αγία Μαρίνα εμφανίστηκε ως νοσοκόμα το 2006



Το θαύμα του Κυριάκου Κουρούμουνου από την Αραδίππου, το οποίο συνέβη στις 23 Μαρτίου 2006, είναι ένα από τα πλέον συγκλονιστικά θαύματα της Αγίας Μαρίνας.

Ο Κυριάκος επρόκειτο να κάνει μια εγχείρηση στο πόδι και εισήχθην στο νοσοκομείο την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο ίδιος:

Εκπληκτικό αγιορείτικο παστίτσιο χωρίς κιμά!



Η αγιορείτικη κουζίνα είναι αξιολογότατη, λιτή, νόστιμη, με συνταγές ωφέλιμες για την υγεία. Βασίζεται στα λαχανικά, τα όσπρια, αλλά και στον πλούτο της θάλασσας που περιβάλλει το Άγιο Όρος. Το αγιορείτικο παστίτσιο είναι σίγουρα μια συνταγή από εκείνες που θα σας αποζημιώσει με τη γεύση της, παρά την απουσία του κιμά.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Βασίλης Ρήγας: Ξεκίνησε να παρασκευάσει το φάρμακο για τον κοροναϊό αλλά η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

 
Στη ζωή μπορείς να κάνεις μεγάλα λάθη και μικρά λάθη. Τα μεγάλα λάθη τα κάνει κανείς συνήθως λόγω συναισθηματικών λόγων. Μεγάλοι έρωτες, μεγάλες προσδοκίες! Κάπως έτσι συνέβη με τον διακεκριμένο στο εξωτερικό καθηγητή της Ιατρικής και της Φαρμακολογίας Βασίλη Ρήγα, η ομάδα του οποίου ερευνούσε το φάρμακο για τον κοροναϊό και ο ίδιος θέλησε αυτό να παρασκευαστεί στην Ελλάδα. Όχι στην Ιταλία που του ζητούσαν οι συνέταιροί του, αλλά στην Ελλάδα.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Οι θρησκευτικές δραστηριότητες ωφελούν την υγεία

 Γράφει η Αναστασία Μοσχοβάκη Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Το 2018 μια αμερικανική μελέτη βρήκε ότι οι άνθρωποι που συνδέονται με την εκκλησία ζουν τέσσερα χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν θρησκευτικούς δεσμούς.

Παρακάτω εκτίθενται ορισμένες από τις πιο σημαντικές έρευνες που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια περιλαμβάνοντας πάνω από 1000 συμμετέχοντες, οι οποίες δείχνουν ότι οι θρησκευόμενοι έχουν καλύτερη υγεία.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Κάντε το τεστ αυτής της εικόνας και δείτε τι σημαίνει για εσάς αυτό που βλέπετε


Τα ζώα που βρίσκεται πρώτα θέλουν να πουν κάτι για τον χαρακτήρα σας



Υπάρχουν πολλά τεστ στο διαδίκτυο που έχουν γίνει δημοφιλή, καθώς μέσα από αυτά μπορείς να μάθεις πράγματα για το χαρακτήρα σου.

Ένα από αυτά είναι το παρακάτω που θα δείτε. Στη φωτογραφία κάποιοι βλέπουν ένα ζώο, ενώ κάποιοι βλέπουν ένα διαφορετικό. Αυτό που παρατήρησες πρώτα όμως, δείχνει κάποια πράγματα για το χαρακτήρα σου.

Εσύ τι βρήκες πρώτα; Ένα σκύλο ή δύο γάτες;

Πότε πρέπει να είμαστε όρθιοι κατά την Θεία Λειτουργία;


Κάθε Ορθόδοξη Χριστιανική Οικογένεια, και γενικότερα κάθε πιστός, πρέπει να εκκλησιάζεται και να συμμετέχει ενσυνείδητα, και όχι τυπολατρικά, στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.